21 martie 2013

CONVOCAREA COMITETULUI DIRECTOR



ROMÂNIA
SINDICATUL CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE
FILIALA SLATINA Nr. 1
Nr.     8     din      21.03.2013                                                              Exemplar   unic            




            SINDICATULUI CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE
-BUCURESTI-

      In conformitate cu prevederile Statutului si ROF-lui, in numele filialelor din Zona de Sud Vest va solicit convocarea Sedintei Comitetului Director pentru luna martie 2013 si  comunicarea in timp util a documentelor supuse dezbaterii si aprobarii, pentru ca acestea sa poata fi discutate in prealabil in toate filialele.

          Cu stima,
vicepresedintele CD pentru ZONA DE SUD VEST,
col. (rtr.) Dumitru DOGARU
                                         

15 martie 2013

NOTA NR.260 A SCMD



                                              Nota
                                 Nr. 260 din 14.03.2013
Uz intern
Emitent:
• Presedinte
Telefon: 0736600961
E-mail: sindieatulmilitari lor@gmail.eom
Destinatari:
• Vicepresedintii SCMD
• Presedintii filialelor SCMD
Subiect: Chemari fa CMJ-uri
Suntem informati ca unii comandanti de CMJ-uri au inceput sa-i cherne pe rezervisti, in
special pe cei cu pensii diminuate, in legatura cu aplicarea sau nu a HG (S) nr. 1019 din
2010 care modifica HG 1294/2001, cerandu-le sa semneze ca au fost de acord cu
procedura.
Departamentul Juridic al SCMD constata in continuare ca CMJ-urile nu au met 0
atributie legala vis a vis de adeverintele de venit si calculul pensiilor si ca in privinta
aplicarii unor dispozitii s-au facut vinovati de fals, uz de fals si abuz in serviciu.
In ceea ce ne priveste, noi am contestat toate deciziile in cauza si suntem in procese,
deci nu avem de ce sa ne dam un acord retroactiv prin care sa devenim, post factum,
complicii lor la abuzurile savarsite si incalcarea legislatiei.
Opinia noastra este ca trebuie informati toti membrii SCMD si, in general, toti
rezervistii, pentru ca nimeni sa nu dea curs unor astfel de invitatii, facute probabil sub
impresia auditului Curtii de Conturi ..
PRESEDINTELE SCMD.
Col. (r) dr. M'
Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate - Persoanajuridica autorizata, dosar 26479/299/2009
Judecatoria Sectorului I - Sentinta civila nr. 83/2009

8 martie 2013

SPRE NEUITARE!

ȘEDINȚA LĂRGITA DIN 28.02.2013.

În ziua de 28.02.2013 a avut loc Şedinţa lărgită a Consiliului Director al Asociaţiei Naţionale a Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere ,, Alexandru Ioan Cuza”

În deschiderea acestei reuniuni domnul General (r) prof. univ dr. Mihai Iliescu, Preşedintele A.N.C.M.R.R a prezentat următorul ,,Cuvânt Introductiv,,:


- Domnule Viceprim-Ministru Gabriel OPREA, Preşedinte al U.N.P.R.
- STIMAŢI INVITAŢI,
- Dragi CAMARAZI – Cadre Militare în Rezervă şi Retragere

Vă rog să-mi îngăduiţi să deschid lucrările Şedinţei lărgite a Consiliului Director – organ central de conducere al A.N.C.M.R.R. „Alexandru Ioan Cuza”, mărturisind simţămintele de onoare, bucurie şi de recunoştinţă pe care le trăim datorită prezenţei Dumneavoastră Domnule Viceprim-Ministru şi a personalităţilor, care vă însoţesc astăzi, alături de noi.
Sunt îndrituit, având asentimentul camarazilor mei, să vă asigur de profundele noastre sentimente camaradereşti de admiraţie şi preţuire, alăturând urării de bun venit, mulţumiri şi onorul nostru ostăşesc.
Trebuie să menţionez de la început că ne găsim în această somptuoasă „Sală de Marmură” a Palatului Cercului Militar Naţional datorită înţelegerii şi solicitudinii M.Ap.N., fiind sprijiniţi în acelaşi timp direct şi nemijlocit de către Primăria Sectorului 2, cărora le adresăm vii mulţumiri cu reală recunoştinţă.

Vă informăm că la această reuniune participă :
- Biroul Permanent Central şi Aparatul său de lucru;
- Grupul de Consilieri seniori
- Preşedinţii celor 47 filiale judeţene şi de sector ;
- Preşedinţii celor 8 asociaţii cu protocol de afiliere sau colaborare ,
- Preşedinţii celor 6 structuri asociative similare din Sistemul de Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională (MAI, SRI, SIE, SPP, DGIPI, STS) ;
- Membrii din toate filialele din Bucureşti şi Sectorul Ilfov ;

Această REUNIUNE are mai multe motivaţii, justificate şi anume :

- precede perioada adunărilor generale de alegeri din toate filialele noastre ( lunile martie – aprilie); prilej minunat pentru informarea membrilor Asociaţiei cu privire la poziţia Guvernului şi a alianţei ACS faţă de Asociaţia noastră.
- dorinţa de a atesta vitalitatea şi încrederea în PROTOCOLUL de parteneriat cu ACS (PSD+UNPR) şi hotărârea noastră să-l respectăm cu toţii, precum şi speranţa într-o colaborare fructuoasă şi benefică pentru ambele părţi semnatare.

Această întâlnire se doreşte cu atât mai mult cu cât în ultimul timp în mass-media televizată şi în unele publicaţii din presă, unii comentatori şi aşa zişi „analişti politici” au reluat în dezbatere problema pensiilor militare la care fac referiri şi Ministrul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi a Persoanelor Vârstnice, inclusiv Avocatul Poporului, prin Raportul special – care au indus o stare de nelinişte, nedumerire şi îngrijorare faţă de o nouă lege prin care să se reia procesul de recalculare a pensiilor militarilor.

Această stare este amplificată, din păcate, prin comandă politică, prin ieşirile nejustificate împotriva Armatei de Rezervă a României, împotriva pensionarilor militari, urmărind generarea haosului în societate, dezbinarea în armată şi care sunt sprijinite de fostul ministru Cornel DOBRIŢOIU alăturat domnilor „asistaţi sociali” DOGARU şi PRICINĂ, reprezentanţi ai SCMD – structură neonorantă şi nereprezentativă pentru Armata ROMÂNIEI – în special pentru Rezerva acesteia, fiind ilegală, potrivit Deciziei Nr 469/2003 a Curţii Constituţionale referitoare la dreptul pensionarilor de a înfiinţa sindicate.

De la început considerăm că aceşti aşa zişi şi autointitulaţi „reprezentanţi” ai pensionarilor militari nu fac obiectul nostru de analiză, dar dorim să reiterăm ca ANCMRR – nu poate fi asimilată SCMD – nu împărtăşim existenţa lor şi nici modul de manifestare şi comportament civic suburban, care n-are nici o tangenţă cu demnitatea, onoarea şi probitatea – morală – etică şi civică a Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere.

Ne pare rău că Armata Română a avut un ministru care a încercat să o supună interesului politic, iar pe noi, structură recunoscută ca reprezentativă şi de notorietate în societatea românească în cei 23 ani de la reînfiinţare, ne-a ignorat total – prioritate având numai aşa zisul „SCMD”, aşa cum s-a întâmplat recent în Comisia de Apărare a Senatului, unde au fost invitaţi numai cei din SCMD – ca unici reprezentanţi ai pensionarilor militari. Acest fost domn ministru împăunat cu aura justiţiarului şi profund dominat de o politică de rea credinţă a mers până acolo încât a ignorat cu bună ştiinţă efortul şi ataşamentul M.Ap.N. din acea perioadă faţă de Armata şi pensionarii acesteia.

Şi ca să închei acest paragraf, supun atenţiei o întrebare care a adresat-o telespectatorilor o televiziune angajată în acest „bâlci” mediatic şi anume : „Cine profită – cine pierde „ ?!
Desigur acţionând un „buton de panică” – profită politicienii reprezentanţi de Domnul Dobriţoiu şi vor pierde ARMATA şi noi, pensionarii militari.

Domnul Viceprim-Ministru,
În context, în sprijinul afirmaţiilor noastre referitoare la pensiile militare de stat şi pentru documentarea celor prezenţi, am onoarea să vă cer îngăduinţa să preiau din cuvântul Domniei Voastre, prezentat în Senatul României cu ocazia dezbaterii Legii sistemului unitar de pensii publice, şi anume, citez :

„Cu tot respectul pe care-l avem pentru fiecare categorie socio-profesională în parte, nu putem ignora faptul că a fi militar nu este o meserie ca oricare alta, pentru un militar apărarea interesului naţional a valorilor democraţiei şi statului de drept este mai presus decât propria viaţă. Militarul, fiind sub jurământ, este la datorie zi şi noapte în slujba ţării.
Misiunea sa implică dificultăţi, riscuri şi privaţiuni care nu au termen de comparaţie în alte domenii de activitate. Militarii români au o contribuţie, iar contribuţia lor se măsoară nu în bani, ci în libertatea de care se bucură copiii noştri, în demnitatea acestei ţări şi în respectul de care România se bucură în faţa aliaţilor săi…..
Când vine vorba despre militari trebuie să privim contribuţia şi solidaritatea nu în sens contabil ci în sensul jurământului militar pe care-l depun toţi cei din Armată. România este una din Ţările NATO cu cele mai mici pensii şi solde acordate militarilor. Cu toate acestea Armata României este la acelaşi nivel de competenţă profesională şi de interoperabilitate, fiind respectată şi apreciată de-a lungul istoriei sale moderne, inclusiv în teatrele de operaţii unde este astăzi prezentă”,.

Aceste adevăruri de necontestat au constituit un motiv în plus pentru care, după adoptarea Legii 119/2010, Asociaţia a făcut numeroase intervenţii la Parlamentul şi Guvernul României, Avocatul Poporului, inclusiv în justiţie. Singura instituţie care ne-a fost alături, şi care a acţionat concret pentru ca pensionarii militari să nu fie afectaţi prea grav prin măsurile preconizate de recalculare şi revizuire a pensiilor militare de stat a fost M.Ap.N., prin persoana domnului fost ministru, actual viceprim-ministru domnul Gabriel Oprea.

În prezent înregistrăm o stare generală mulţumitoare, peste 33.000 din cei 35.000 membrii ai Asociaţiei şi peste 90% din totalul (de 76.000) pensionari în plată la M.Ap.N. şi aproape 85% din Sistemul de Ordine Publică şi Siguranţă Naţională au obţinut la revizuire unele creşteri, acordate legal şi nu „fraudulos”, cum se invocă la unele posturi de TV – de unii comentatori .

Apreciem cu înalt spirit camaraderesc că pensionarii cărora li s-au diminuat pensiile, datorită unor greşeli punctuale de recalculare, sau pentru vechime incompletă în muncă, au tot dreptul să fie supăraţi şi uşor influenţabili de factorul politic - îi înţelegem şi-i vom susţine cu întregul nostru potenţial pentru a-şi recâştiga drepturile afectate prin recalculare (revizuire).

Domnule Viceprim-Ministru,
Apreciem cu admiraţie şi recunoştinţă poziţia oficială a domnului Prim Ministru a ministrului ului Apărării Naţionale şi a domniei Voastre faţă de pensiile noastre, dar vă rugăm să ne permiteţi să reiterăm propunerea noastră ca procesul de revizuire să se continue până la 31.12.a.c., aşa cum prevede OUG 1/2011 - respectându-se principiul neretroactivităţii Legii 19/2000 (263/2011), pensiile care au înregistrat creşteri să rămână în plată la noul cuantum înregistrat iar cele diminuate să revină la nivelul lunii decembrie 2010.

Actualele pensii în plată să redevină pensii militare de stat, iar o eventuală nouă lege a pensiilor să aibă prevederi numai pentru viitor, fără a include ca măsură aşa zis „reparatorie” clamată de grupul Dobriţoiu, Dogaru şi Pricină, recalcularea tuturor pensiilor în plată- iar ANCMRR să participe la dezbaterile premergătoare şi la cele din comisiile parlamentare, având în vedere şi amendamentele promovate anterior.

Recalcularea sau supraimpozitarea pensiilor miliare nu poate fi un act reparatoriu şi de sporire a bugetului statului (M.Ap.N.). Nimeni Nu a Primit un RON – GRATUIT, – fără acoperire LEGALĂ şi să se renunţe la identificarea „INFRACTORILOR” cum cere cu insistenţă aşa zisul „SCMD”.

Domnule Viceprim-Ministru,
Vă informăm că toate cele 8 probleme prezentate le considerăm ca prioritare, iar propunerile noastre sunt concepute în strictă conformitate cu legislaţia în vigoare, toate pot fi soluţionate printr-o serie de iniţiative procedurale la nivelul Guvernului şi concret la nivelul ministerelor implicate : M.Ap.N., MAI şi celorlalte structuri centrale din Sistemul Apărării, Ordinii Publice şi Siguranţei Naţionale, Ministerul Sănătăţii precum şi prin reluarea celor două iniţiative legislative, abandonate în cursul anului 2011 – în Comisiile de Apărare ale Parlamentului.

Avem convingerea că Protocolul semnat împreună cu ACS (PSD+UNPR) la 01.12.2012 va fi onorat, respectat şi îmbunătăţit în funcţie de toate oportunităţile ce vor fi identificate, dar aceasta impune şi o reală recunoaştere şi relaţionare cu filialele noastre în teritoriu şi un plan concret de activităţi pentru acest an.

Aşteptăm diversificarea ofertelor de servicii şi programe pentru angajarea pertinentă a cadrelor militare în rezervă şi în retragere în activitatea de gestionare şi administrare eficientă a treburilor publice, de organizare a unor acţiuni pentru îndeplinirea obiectivelor convenite împreună .
Referitor la disponibilitatea ANCMRR vă asigurăm că vom fi un partener serios, loial Devizei noastre PATRIE, ONOARE, DEMNITATE. În încheiere ne exprimăm speranţele îndreptăţite în Reuşita Reuniunii de astăzi aceasta fiind UNICĂ în istoria ANCMRR de la reînfiinţare din 1990.

Vă mulţumesc
Onorată Asistenţă, Stimaţi Camarazi,

În încheierea activităţii, având asentimentul Dumneavoastră doresc să reiterăm Domnului viceprim – Ministru – Gabriel Oprea, înaltelor personalităţi care ne-au onorat astăzi, sincere mulţumiri pentru participare şi să-i asigurăm de cele mai alese sentimente de preţuire şi recunoştinţă.
Avem încredere în Alianţa de Centru Stânga, în PROTOCOLUL ÎNCHEIAT, iar, această întâlnire o considerăm un început de bun augur pentru colaborarea noastră viitoare.

Domnule Viceprim-Ministru al ROMÂNIEI,
Vă rugăm să acceptaţi gestul nostru camaraderesc de respect şi fidelitate, propriu conduitei noastre de Cadre Militare în Rezervă şi Retragere – în continuare sub jurământ de credinţă faţă de ŢARĂ, – de a înmâna cea mai înaltă distincţie a A.N.C.M.R.R. „Alexandru Ioan Cuza” – Emblema de onoare şi ATESTATUL – Biroului Permanent Central pe care doresc să-l prezentați domnului Prim Ministru Victor Viorel Ponta..

sursa : http:http:////ancmrr.ro/sedinta-largita-din-28-02-2013-2/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=sedinta-largita-din-28-02-2013-2//ancmrr.ro/sedinta-largita-din-28-02-2013-2/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=sedinta-largita-din-28-02-2013-2

24 de comentarii:

  1. Imi este rusine ca avem o asa conducere obedienta. Daca nu erau atatea persoane participante cred ca-l pupau pe d-l. prim-viceprim ministru in 3 litere.
    Răspundeţi
    Răspunsuri
    1. Mai jos spui cu totul altceva, trebuie sa fi realist domnule rectangular.
    2. Cand am facut referiri la conducerea obedienta m-am referit la conducerea ANCMRR centrala. Nu cred ca aprecierile din informare au fost facute de presedintele filialei noastre.
  2. Ce cauta domnul Lucescu ( oare domnul Bichir nu trebuia sa anunte cu cine se duce la Bucuresti )?
    In loc sa ne unim fortele ne balacarim si asta dotorita noua ca nu luam pozitie si ii schimbam.
    RUSINE.
    Răspundeţi
    Răspunsuri
    1. Ma nene anomimule. De ceva vreme vad ca ai niste probleme , personale, cu Bichir. De ce nu ai curajul sa-ti declini identitatea si sa ai o discutie "face to face" cu acesta. In acest fel nu ai mai umple cu comentarii, inutile, orice postare.
    2. Cpt.cdor(rz) ing. Ion BICHIR, Presedinte A.N.C.M.R.R.-Filiala jud. Olt4 martie 2013, 16:53
      Este pentru prima oara cand scriu pe acest blog si, sper, sa fie si pentru ultima data. Intotdeauna noi, militarii, am avut coloana vertebrala, de aceea cand aveam ceva de raportat sau, acum la pensie, de spus, ne declinam identitatea si "spunem lucrurilor pe nume". Numele meu este BICHIR Ion, am fost ales presedintele A.N.C.M.R.R.-Filiala jud. Olt si dau raspuns d-lui ANONIM din data de 4 martie 2013 ora 12.51: intr-adevar am fost la Bucuresti pentru intalnirea Consiliului Director al A.N.C.M.R.R. "Alexandru Ioan Cuza" cu Alianta Centru Stanga(P.S.D. + U.N.P.R.), intalnire la care a participat si dl. gl.mr. magistrat Constantin LUCESCU in calitate de CONSILIER SENIOR al A.N.C.M.R.R. "Alexandru Ioan Cuza".
      Nu trebuia sa raspund unei provocari a d-lui anonim dar, pentru ca domnia sa tot scrie pe blog lucruri nereale, am considerat sa clarific aceasta situatie, iar pe viitor, daca tot este asa de "viteaz", consider ca va trebui sa-si decline identitatea, sa purtam o discutie civilizata si, poate, gasim solutii comune pentru binele membrilor asociatiei.
      P.S.: consider ca greselile gramaticale din textul d-lui ANONIM sunt din cauza grabei cu care a vrut sa se faca remarcat, ci nu din alte cauze.
    3. Trebuia sa anunti inainte, nu acum dupa ce s-a rasuflat de la Bucuresti. Documentele referitor la domnul cpt. Stefan Stefan care au sosit pe adresa d-voastra de ce nu le faceti publice. Au fost colegi care au VAZUT acest lucru.
      ,, Cpt.cdor(rz) ing. Ion BICHIR, Presedinte A.N.C.M.R.R.-Filiala jud. Olt4 martie 2013, 16:53
      Este pentru prima oara cand scriu pe acest blog si, sper, sa fie si pentru ultima data. Intotdeauna noi, militarii, am avut coloana vertebrala,........
      Daca ai publica acest document.
    4. Domnule rectangular, TREBUIE fi realist, corect si in folosul militarilor adevarati.
    5. Sttttttttttiu ca domnul dl. gl.mr. magistrat Constantin LUCESCU este varful de lance al PPDD in Orasul dumneavoastra ( Municipiul Caracal ). In fiecare dimineata savureaza cafeaua cu liderii PSD Caracal.
    6. Cpt.cdor(rz) ing. Ion BICHIR, Presedinte A.N.C.M.R.R.-Filiala jud. Olt4 martie 2013, 16:53
      ....... Nu trebuia sa raspund unei provocari a d-lui anonim dar, pentru ca domnia sa tot scrie pe blog lucruri nereale,.....
      Esti penibil domnule Bichir ( nu spui adevarul).
  3. Eu inclin sa cred ca , de data asta, lucrurile se vor solutiona favorabil fostelor cadre militare afectate, pe nedrept, de aceasta revizuire.
    Sa vezi, atunci, batai cu pumnii in piepturile conducatorilor : ..noi am solutionat!,,,... ,,ba este meritul nostru, incontestabil!,, etc etc etc
    Fratilor, treziti-va si dati-va mana !
    Răspundeţi
    Răspunsuri
    1. Chiar daca as vedea un document oficial al guvernului nu as crede acest lucru. As crede numai cand am sa vad un cupon de pensie si o interogare de cont care sa valideze acest lucru. SIC !!!
    2. Sa te duci pe 15 aprilie 2013, sa-l interogezi si ai sa vezi cata dreptate are domnul de sus si cel de jos.
      Bafta si sa vezi cat se va bate cu caramida in piept Bichir si Lucescu ( au fost ei si au facut si au dres.......)
      SIC !!!
      Fratilor, treziti-va !
    3. Domnule anonim 16.56, sa nu faci infarct sau ceva asemanator, pentru ca noi, pensionarii militari, mai avem nevoie de "gornisti" sa ne dea desteptarea pentru a merge vara la pescuit, iar in cursul anului cand trebuie sa ne trezim la o anumita ora.
      Ai grija de sanatatea dumitale, ci nu de grija altuia. Stii proverbul cu cainele si cu .....
    4. De, daca ALTA TREABA nu mai ai de facut.............. sa dai la peste in continuare. Imi demonstrezi ca nu esti la curent cu realitatea. DACA VA FI ASA, AM SA TE LAS IN CONTINUARE LA PESTE. POATE AI NEVOIE DE ORIENTARE.
      ATENTIE LA STATUTUL ACTUAL PE CARE-L AI ( INCA O DATA DEMONSTREZI CA NU ESTI IN REALITATE - NEINFORMAT ).
      Spor la treaba, TREZITI-VA !
  4. luni, 4 martie 2013
    Comunicat cu privire la actiunile desfasurate de catre SCMD in ziua de 04.03.2013

    Astazi, 04.03.2013, intre orele 10.00-12.00 s-a desfasurat la sediul USL, in plen, conferinta USL urmata de o sedinta a liderilor USL. In paralel, s-au strans la sediul USL delegati ai filialelor SCMD din zonele Sud, Nord Est si Sud-Est, fara insemne, fara drapele, in cea mai stricta disciplina si in tacere. Departamentul Media al SCMD a filmat intreaga desfasurare si, in paralel, interviurile date unor posturi de radio si televiziune.
    La conferinta USL s-a dezbatut un punct in plus fata de ordinea de zi initiala, si anume rezolvarea cu prioritate a solicitarilor SCMD. Ca modificare la cele convenite la sediul Guvernului sambata, 02.03.2013, in discutiile cu dl. viceprim-ministru Gabriel Oprea, plenul a optat pentru aparitia la sfarsitul acestei luni a unei legi noi, alta decat Legea pensiilor militare de stat, o lege reparatorie, care sa fie, pe langa Legea pensiilor militare de stat ce a fost Legea nr.119 pe langa Legea nr.263. Cu alte cuvinte, astazi si maine, se elaboreaza textul unei noi legi, care rezolva cerintele noastre de la pct. 1 si 2 ale memoriului. Restul cerintelor privind statutul se vor rezolva prin Legea pensiilor militare de stat.
    La elaborarea legii noi, vom fi consultati si avem la randul nostru consultanti. Ea rezolva problema ordonantelor pana la sfarsitul lunii martie.
    In ceea ce priveste Proiectul Legii pensiilor militare de stat, acesta isi va urma in continuare cursul. Inainte de a fi trimis la Parlament draftul ne va fi trimis si noua, iar noi il vom trimite tuturor filialelor, spre consultare rapida.
    Referitor la pct. 4, privind situatia disponibilizatilor de la Interne, analiza a demarat deja, urmand a se gasi solutiile pentru rezolvarea catorva mii de cazuri, fara ca situatia noilor promotii sa fie afectata.
    Celelate puncte ale memoriului vor fi solutionate dupa incheierea auditului Curtii de Conturi, care, asa cum am anuntat noi, nu s-a incheiat. Repet, nu s-a incheiat ci, dimpotriva, s-a adancit.
    Datele cu angajamentul de asigurare a intregului sprijin au fost comunicate de catre persoana insarcinata de primul ministru cu rezolvarea crizei rezervistilor, dl. ministru al Apararii Mircea Dusa, unei delegatii SCMD formata din presedintele SCMD, d-nii vicepresedinti Col. Victor Popescu, Col Remus Macovei, Col Mircea Comaneci, Col Valeriu Pricina, d-nii presedinti de filiale Col. Antone Iulian si Col. Zamfir Ioan si dl. Radu Toma, consilier.
    Răspundeţi
  5. Cu acesta ocazie ni s-a comunicat punctual si stadiul rezolvarii prin ordine ale ministrului a altor solicitari cum ar fi dreptul de utilizare a spatiilor Cercurilor Militare, atitudinea juristilor reprezentanti ai ministerelor in procese, etc. Personal am avut confirmarea celor decise in sedinta USL si din partea d-lor viceprim ministru Gabriel Oprea si ministru Radu Stroe.
    Consider ca rezolvarea solicitarilor noastre este angajata pe un curs ireversibil, in conformitate cu graficul enuntat.
    Deci, cu data de 15 aprilie, vom constata ca reparatiile au fost facute si dreptul nostru la munca nu mai este limitat. Celelalte vor fi rezolvate prin Legea pensiilor militare de stat. Pe cale de consecinta, aduc multumiri initiatorilor din teritoriu ai actiunii de astazi, pentru modul in care au stiut sa se conformeze modificarilor survenite de la o zi la alta, in functie de negocieri. Aduc multumiri tuturor membrilor SCMD care nu au participat dar care, prin actiunile lor, au creat cadrul de presiune necesar pentru ca negocierile noastre din ultima saptamana sa aiba succes si imi ingadui sa imi exprim personal tristetea ca au fost voci in aceasta perioada care au promovat neincrederea in conducerea SCMD, perturband prin opinii si actiuni proprii, poate bine intentionate, cursul firesc al demersurilor noastre. Este si aceasta un punct de reflexie pentru toti cei care doresc binele si continua dezvoltare a SCMD, singura structura care a aparat real, in ultimii patru ani, interesele tuturor categoriilor de militari activi, in rezerva si in retragere.
    In situatia improbabila in care lucrurile nu vor lua cursul promis avem suficient timp la dispozitie sa ne consultam.

    Honor et Patria! Vae victis!

    PRESEDINTELE SCMD,
    Col. (r) Mircea DOGARU
    Răspundeţi
    Răspunsuri
    1. CE NU S-A SPUS IN COMUNICAT


      Ca delegatia SCMD a stat la poarta.
      Ca delegatia SCMD a purtat discuţii doar cu dl.ministru Mircea Duşa.
      Ca tot ce stie delegatia SCMD o stie de la sus numitul.

      Care a spus :
      (De fapt,doar a mai spus multe si pana acum)
      Că astăzi şi mâine (?) se elaborează textul unei noi legi (?), care ar rezolva, atat problema revenirii cuantumului pensiilor diminuate la nivelul lunii decembrie 2010,cat si pe cea referitoare la interzicerea cumulului pensiei cu salariu (eliminarea prevederilor discriminatorii din Cap.IV/Legea 329/ 2009 ).
      Ca această noua lege va fi aprobată în şedinţa de guvern din 6 martie 2013 ! adica miercuri !
      Ca această noua lege va fi aprobata în regim de urgenţă de către Parlament ,astfel ca din aprilie 2013 sa intre in vigoare.

      Despre Legea pensiilor militare
      Ca a fost elaborata o noua schita de proiect (pe baza celui intocmit de Simona Sârbu);
      Ca,după amendarea acestuia de către ministerelor interesate si specialiştii SCMD va fi dezbatut şi aprobat in Parlament pana in toamna.

      Sa credem si sa nu cercetam? Adica sa mai asteptam?

      Col.(r).Dan Moraru
  6. Referire la "ȘEDINȚA LĂRGITA DIN 28.02.2013." Jenant, nu am crezut ca voi mai apuca timpurile in care se ridica osanale unui om, indiferent cate fapte " bune" a facut, in folosul militarilor activi sau in rezerva ! Initial am crezut ca este o facatura, o pacaleala(mai este mult pana la 1 Aprilie)insa vizitand mai multe site-uri am realizat ca ma insel.Conducerea asociatiei rezervistilor care a functionat inainte de 1989(regret ca nu cunosc titulatura oficiala) nu era in stare de atata obedienta.
    Răspundeţi
  7. CATA DEPTATE AVETI DUMNEAVOASTRA. MA BUCUR CA SPUNTI ADEVARUL.
    Răspundeţi
  8. Bai anonimule,"abonat la replici"se vede ca nu te duce dovleacul,fiindca nu reactionezi la corectiile facute de colegi,ba mai mult copiezi si ne transmiti comunicatele altora,de teama sa nu concepi gresit vreun raspuns.
    Răspundeţi
  9. Trebuie sa avem rabdare ( dar ultima).
    Răspundeţi
  10. Comunicat privind rezolvarea crizei rezervistilor
    In atentia celor care nu au inteles sau nu mai cred in promisiunile Politicului
    Prezenta clarificare se datoreaza atentionarilor recent primite de catre presedintele sindicatului si de catre d-nii vicepresedinti Col. (r) Remus Macovei, Col. (r) Victor Popescu, Col. (r) Valeriu Pricina, Col. (r) Mircea Comaneci si Col. (r) Stefan Tudosie, precum si de catre dl. presedinte al Filialei 1 Brasov, dl. Gl. Mr. (r) Petrisor Mandu, din partea unor rezervisti, membri sau nu de sindicat, mai mult sau mai putin disperati.
    La sedinta de ieri, 04.03.2013, a USL, la care a participat intreaga conducere a USL, in frunte cu cei patru presedinti de partide, dl. vicepremier Gabriel Oprea a introdus un punct care nu era pe ordinea de zi, prezentand cele convenite la Guvern cu SCMD, in ziua de 02.03.2013 - doua ordonante reparatorii care sa preceada Legea pensiilor militare de stat.
    Dezbaterile la acest punct au prelungit sedinta cu mai mult de o ora, cei prezenti votand in unanimitate, inclusiv dl. Gabriel Oprea, solutia unei legi reparatorii pe problema discriminarii financiare si a nelimitarii dreptului la munca pentru rezervisti, lege cu doua articole al carei text a fost elaborat in cursul zilei de ieri. Ea intra in procedura de urgenta, urmand ca, pana la sfarsitul lunii martie, situatia noastra sa fie rezolvata.
    De ce s-a procedat asa? Pentru ca, procedural, Guvernul nu poate da acum ordonante de urgenta pe lege organica. In plus, si OUG trebuie sa ajunga la dezbatere in Parlament.
    Acest rezultat al votului unanim mi-a fost comunicat mie, neoficial, imediat dupa vot de catre d-nii viceprim-ministru Gabriel Oprea si ministrul Radu Stroe. Oficial, din insarcinarea celor patru copresedinti intrati in cea de-a doua sedinta, rezultatul ne-a fost transmis si pe larg explicat de dl. ministru Mircea Dusa, care a primit din partea premierului, dupa cum va amintiti, sarcina rezolvarii solicitarilor noastre.
    Pe cale de consecinta, putem organiza, din acest moment, suete cu camioane de primari, senatori, deputati, secretari de stat sau alte persoane pe care le consideram de influenta si care, in fapt, sunt simpli executanti. Sunt inutile! Peste decizia unanima a staff-ului USL nu mai poate trece nimeni, nici o doamna sau nici un domn, oricat de simpatici ar fi, decat eventual, bunul Dumnezeu!...
    Celor care le stiu pe toate, in calitate de fost consilier la Biroul permanent al Senatului, le aduc aminte ca Legea 119/2010 a fost elaborata peste noapte, in conditiile retragerii de la vot a Legii 263/2010 si, in fata ostilitatii a jumatate din parlamentari, a fost data de Guvernul Boc prin asumarea raspunderii. Astazi insa majoritatea USL in Parlament este zdrobitoare.
    In ceea ce priveste promulgarea legii, acesta tine de Traian Basescu, presedintele neavand dreptul constitutional de a o respinge mai mult decat odata. Daca parlamentul i-o trimite inapoi dupa trei ore, fara a modifica o virgula, nu mai are ce face, este obligat sa o promulge.
    In actualul context, chiar credeti ca vor risca Traian Basescu (pe care l-am pichetat la Cotroceni de s-a saturat de noi...) sau Curtea Constitutionala (pe care numai noi am pichetat-o in doua randuri, SCMD obtinand amanarea pronuntarii pe Referendum cu 28 de zile) sa se trezeasca cu zeci de mii de oameni la poarta? Trebuind sa-i infrunte si pe acestia , nu numai majoritatea parlamentara? Acesta este sensul amenintarii mele de ieri (de la RTV), la adresa Cotrocenilor. Un sens pe care multi dintre colegi l-au inteles pe dos, necunoscand mecanismul legislativ.
    In ceea ce ne priveste, in relatia cu USL si cu Parlamentul ne-am angajat fata de staff-ul USL sa ne pastram calmul, pana la sfarsitul lunii martie cand, daca noua lege nu va opera ne vom reanaliza optiunile.
    Răspundeţi


  11. In ceea ce ne priveste, in relatia cu USL si cu Parlamentul ne-am angajat fata de staff-ul USL sa ne pastram calmul, pana la sfarsitul lunii martie cand, daca noua lege nu va opera ne vom reanaliza optiunile.
    In concluzie, ii sfatuiesc pe toti cei care stiu mai bine decat Papa cine este Dumnezeu, sunt disperati ca micile lor cabale in interes propriu sau veninul care le da pe afara nu mai au obiect, sa se abtina, in interesul general, nu numai al sindicatului ci al tuturor rezervistilor discriminati. In mod deosebit, reamintesc presedintelui si Biroului Operativ al Filialei Craiova hotararea luata la CNR 2011 in ceea ce priveste manifestarile non stop ostile ale d-lui Col (r) Necsu Marin, care, de aproape patru ani, incearca sa-si stabileasca o penibila notorietate de scrib de mana a saptea, improscandu-i cu noroi pe toti reprezentantii SCMD care actineaza in mod concret si vizibil pentru binele si in interesul sindicatului.
    Honor et Patria! Vae victis!
    PRESEDINTELE SCMD,
    Col. (r) dr. Mircea DOGARU

7 martie 2013

CU PRIVIRE LA MASURA REPARATORIE PRIVIND REVENIREA LA CUANTUMUL DIN ANUL 2010, PENTRU CEI AL CAROR CUANTUM ESTE SUB ACESTA

                   URMARIND INFORMAREA CORECTA A MEMBRILOR SI CITITORILOR NOSTRII, BIROUL OPERATIV AL FILIALEI 1 SLATINA, VA FACE PUBLICA ORICE OPTIUNE, IN MOMENTUL IN CARE ACESTA VA DEVENI CERTA.

4 martie 2013

UN ADEVARAT GENERAL AL ARMATEI ROMANE ARE CUVANTUL

 

Reflectii neutre despre patimile pensionarilor militari

și tu, Brutus...”
Ca orișice slujitor de bună credință al cetății, înteresat nu numai de mersul vieții sale prozaice, am ținut treaz ochiul de veghe asupra rânduielilor  ce se mai bezmeticesc pe la noi. Am asistat neputincios, cel puțin în ultimii trei ani, la curbe de sacrificiu, la numărători multiplicate pe diagonala președintei Camerei Deputaților, la execuții mediatice ale ”nesimțiților” de pensionari militari sau diplomați trași pe dreapta diplomației. Ba chiar am fost la un pas de restaurație. Căci ce altceva se putea a fi numită acea ”lovitură de stat” dată în miez de vară, de privitori cu mânecă scurtă și brațe încrucișate! Am constatat consecvența majorității politicienilor noștri în minciună și delațiuni reciproce dar și nelipsita tocmeală românească pentru drepturile ce se cuvin de drept. Nu m-am mirat să văd că obiceiul pământean al ”datului la pace cu oricine ar fi, numai bine să-mi fie!” este la fel de actual, vivace și aplicabil fără scrupul. Un troc imund, degenerativ și ucigător de demnitate.
Recunosc sincer că m-am lăsat și eu, ca mulți alții, cuprins de mania evolutivă a conflictelor, îndeosebi atunci când tema s-a plasat pe domeniul statutului militarilor și al drepturilor lor legitime. Când am văzut o turmă de scălâmbăiați defilându-se obraznic pe la diverse televiziuni, când mai nimeni dintre responsabilii cu grade generoase ale Armatei României nu a plesnit sever limbuții de serviciu a unei puteri în derivă, m-am implicat, cu titlu personal, în numele demnității Ostașilor în Rezervă. În lipsa unor date concludente din intimitatea acelor decizii discreționare, chiar autocratice, rostite de pe eșafodul executoriu prezidențial,  am reacționat la numitorul comun al celora afectați de consecințe. Așa se explică prezența mea, ca gest solidar, în cadrul Sindicatului Cadrelor Militare, recunoscându-le legitimitatea de circumstață a demersului și parțial, instrumentele de luptă sindicală. Țin să reamintesc că am fost și rămân pe mai departe un susținător al rigorii și sobrietății instituției militare, în termenii de respect instituțional reciproc. În calitatea de Șef al Statului Major General am produs condițiile pentru alinierea la principiile-standard ale managementului resursei umane practicate de toate țările membre NATO, fapt care explică și existența Legii 164 din 2001. Culmea ironiei și a sorții batjocoritoare! Știți cine a susținut cu ardoare și distinsă vehemență această lege? Nimeni altul decât liderul grupului PD de atunci, deputatul Emil Boc! Pentru ca după aproape 10 ani de bună funcționare, legea să fie substituită cu una de batjocură! De către cine? De către chiar cel care o susținuse cu argumente imperiale! M-am întrebat ce anume i-a determinat pe acei guvernanți să prăvale peste Rezerva Armatei României, și nu numai, tone de invective și mizerii inventate! Am găsit în istorie un precedent împotriva Armatei Regale, mai bine zis a rămășițelor Armatei Regale, de prin anii 1947-1953, când se puneau bazele armatei populare, și trebuia cu orice preț să fie distrusă orice reputație și demnitate anterioară, inclusiv eroismul de pe câmpurile de jertfă. Pentru acele vremuri știm cine și de ce a produs nimicirea miezului dur al rezistenței naționale împotriva bolșevismului criminal. Dar azi, azi când tot declamăm că ne-am debarasat de tenebrele unui trecut greu de explicat, cum se explică reluarea ”copy-paste” ale acelui trecut? Astăzi am răspunsul cuvenit dezarmant prin simplitatea lui. Nu este nici un scenariu ascuns. Nu este nici o directivă de pe aiurea. Este rezultatul aceleiași proaste guvernări care a trimis toată Țara în  faliment! Este rezultatul a celor cinci cicluri electorale care au produs același tip de clasă politică incompetentă, coruptă, ipocrită, imorală și lipsită de demnitate, toate răsfrânte amarnic asupra întregului comportament public al societății. Cercetând analitic cele întâmplate aveam să aflu că echipa Boc-Șeitan, recurgând la fantoșa contributivității, urmăreau reducerea tuturor pensiilor speciale cu peste 50%. Cei doi, și pe lângă ei niște susținători mimeți, au ”confuzionat” cu rea intenție noțiunea de ”pensie specială” cu cea de ”pensie preferențială” cu alte cuvinte, total necuvenită! Mesajul public sună cam așa: ”Păi, vezi tu popor român de ce trăiești prost? Din cauza paraziților care consumă averea bugetară cu pensiile lor ”nesimțite”. Trăiești rău pentru că nenorociții ăștia din Armată, MAI, SRI, SIE, SPP, Diplomație, Justiție, îți mănâncă banii de medicamente și îți iau pâinea de la gură!” Iar românului nu-i trebuie mult să se apuce de înjurat. Mai ales când îi pui la dispoziție și niște televiziuni traficate de delatori patentați! Și astfel din Columnă de Stabilitate, Armata – referindu-mă doar la ea – a ajuns Stâlp de Infamie! Numai și pentru subminarea credibilității Armatei cei doi ar trebui să răspundă în fața Națiunii!
Cu aceste idei frământate l-am abordat direct pe ministrul Gabriel Oprea. Voiam să știu câtă ”vinovăție” poartă pentru calamitarea fără precedent a Armatei. Pentru că era militar și ar fi trebuit să reacționeze diferit față de un ministru civil pus doar să se căpătuiască prin contracte care mai de care mai oneroase. Cele ce urmează cu siguranță vor surprinde pe mulți, așa cum de altminteri am fost la rândul meu pus într-o anume stare de nedumerire. Mai întâi de toate mi s-au confirmat substraturile din spatele discursurilor parlamentare pe temă, mai ales momentul în care ministrul Oprea și-a anticipat demisia de onoare în cazul în care nu se revine asupra oneroasei decizii. Declarație de militar. Politic, în momentul acelei declarații sincere, nu avea nici o șansă. Politic se baza numai pe dependența Guvernării, de susținerea sa conjuncturală. Grupul lui parlamentar, destul de eterogen, putea fi desmembrat prin cunoscutele tertipuri politicianiste corupătoare. Comisiile de apărare dăduseră deja avizele, la ordinul primit ”de sus”. Culmea e că în aceste comisii erau militari de rang înalt. Chiar și un fost șef al Statului Major General, sărit în barca puterii! În aceste condiții, cu spatele la zid, a ales strategia convertirii legii încriminate. Pe românește, să o ”șmecherească” în sensul protejării drepturilor militarilor. Cu toate tertipurile tehnice care sunt astăzi devoalate, cică în numele legalității, de un alt ”fost” pe la minister, cu voluptatea cinică a unui canibal instituțional. Adică, de la schimbarea bazei de calcul până la redefinirea veniturilor de orice proveniență, asumându-și toate riscurile! Pentru ministrul Gabriel Oprea consecințele au fost dure și ireconciliabile. Un personaj onest din cancelaria fostului premier Boc avea să mărturisească șoptit că: ”s-a bătut cu pumnul în masă și s-au proferat amenințări!” Anumite voci ”de prin preajmă” confirmă, pe o altă situație,  atenționarea președintelui Băsescu către Boc: ”Lasă-l, măi, în pace. Nu te pune cu Oprea. N-ai ce-i face. Să-și facă legea cum vrea!” Rezultatul? Din ceea ce știu sigur, peste 60% din pensiile militare calculate la stagiu complet de carieră militară au crescut. Cu variabile între 5 și 45%. Multe au rămas la fel. Numai că cele care aparțin cadrelor disponibilzate,  din porunca Statului Român, au scăzut nedrept. Eu m-am trezit cu o reducere de 80%! După două ”reprize” de contestare am rămas cu un deficit de 5 milioane vechi. Cei care lucraseră la reconstituirea documentelor erau în afara specialității minim reclamate de o asemenea operațiune. Și ca mine mai sunt cel puțin 15 mii de camarazi. Militarul Oprea s-a bazat pe corpul din subordine ca orice militar de profesie. Numai că legea fiind imposibilă, a fost imposibil să fie corect aplicată. De unde miile de aberații care dăinuie și astăzi și care continuă să producă nedreptate. L-am întrebat simplu: ”de ce nu ți-ai dat demisia” și mi-a răspuns: ”n-ai înțeles! Simplu! Pentru că mi s-a dat mână liberă; un asemenea avantaj politic era greu de sperat. Dacă plecam, făcând pe ”deontologul”, astăzi 80 de mii de pensionari militari aveau pensia redusă în medie cu peste 40%. Mi-am pus pe mulți în cap. Dar sunt mulțumit că am salvat ce era posibil.Urmează și restul...”
Generalul Oprea Gabriel a acționat corect. Atât cât i-a permis mediul politic viciat și ostilitatea unui cabinet marionetă. Ministrul Gabriel Oprea însă, poate fi culpabilizat pentru  comunicare deficitară. Are o vulnerabilitate provenită din chiar meseria noastră de bază. Noi, militarii vorbim puțin. Răspundem numai când suntem întrebați. Considerăm că totul este înțeles, conform algoritmului nostru de gândire și nu ne mai explicăm acțiunile. Când pentru cea mai reușită acțune ni se recunosc meritele prin formula concentrată: ”Vă felicit”, noi răspundem sec: ”Servesc Patria”. Pentru că aceasta este menirea noastră!  
Ministrul-politician Gabriel Oprea decontează sever acțiunile generalului-militar Oprea Gabriel, neexplicate la timp și credibil, de un sistem osificat în reflexe stereotipe! Greu se mai împacă Armata cu politica! Și nu doar la noi...
Dar pentru mine, tristețea cea mare vine din atitudinea militarilor repede divizați în structuri diferite, după modelul bine-cunoscut al românilor bolnavi de șefie. În loc să facă front comun pentru o cauză comună, asociații sau sindicate diferite s-au luat la ”harță” aducându-și acuze reciproce sau învederând prioritatea legitimității de reprezentare. Nimic mai păgubos pentru spiritul nostru de corp. Nu am depus jurământul de credință sub drapele diferite. Suntem din același trup al Armatei României și acest numitor comun trebuie să redevină legitimația noastră de prezentare. Este destulă hulă, zâzanie și mahalagism în spațiul politic și nu este nevoie de un ”supliment” militar. Astăzi,  știu că există o anume voință de a produce ”dreptate până la capăt”. Da, este sloganul USL  pentru care românii le-au dat votul de cvorum. În numele acestui principiu i-am cerut politicianului-general Gabriel Oprea să-și ducă ”crucea până la capăt”. N-a fost nevoie de insistențe. M-a asigurat necondiționat. Pentru că noi, militarii, nu cerem pomeni. Cerem doar drepturile cuvenite date de Poporul în serviciul căruia vom fi până în ultima clipă de viață. Corecția unei legi neghioabe se poate face prin Corpul Legiuitor și inițiativă guvernamentală dar și prin atitudinea solidară a corpului cadrelor de rezervă și active, prin dialogul nediferențiat al militarilor înșiși. Vă chem, stimați și de neînlocuit camarazi de Viață și de Țară la unitate, la respect față de valorile noastre imuabile, la bună și rânduită lucrare pentru Patria Română.
General (r.) dr. Mircea Chelaru
Fost Șef al Statului Major General

3 martie 2013

APEL LA RATIUNE, APEL LA RESPECTAREA JOCULUI DEMOCRATIC !



                  Si noi, Filiala 1 Slatina, alaturi de alte filiale din tara, apreciem acțiunile Grupului de Dialog ca pe o continuare reușită a dialogului început de către Filialele SCMD cu reprezentanții Puterii și considerăm că aceasta este calea de urmat, dialogul  si compromisul trebuind aceptate de catre toate asociațiile si ONG-urile  militarilor în scopul elaborării  actelor normative care să repare și să reglementeze fără echivoc drepturile și statutul  pensionarilor militari din România.
Credem ca, nu ca este bine sa  transmitem mesaje contradictorii si inoportune in raport cu obiectivele noastre!
      Colegilor nostri de la Constanta, Brasov, Pitesti, Botosani etc care promoveaza aceasta initiativa le  adresam o singura intrebare:
   Daca, invocand aceasta actiune desfasurata in perioada unor negocieri, guvernantii vor refuza sa rezolve problemele noastre, cum va veti uita in ochii  celorlalti membri ai SCMD?
 Nu veti submina tot efortul nostru ?
În aceste condiții apreciem că orice altă acțiune a vreunei filiale a SCMD care nu se înscrie pe calea dialogului real și constructiv este de natură a produce atât prejudicii în planul intereselor membrilor SCMD cât și imaginii în ansamblu a organizației noastre sindicale.
       In aceeasi ordine de idei, dorim sa retinem atentia tuturor camarazilor nostrii, care prin reprezentantii lor in Sedinta Comitetului Director, au aceptat constituirea Comisiei de Dialog cu Guvernul, ca, prezentandu-se la guvern cu o comisie fara mandat, cu invocarea principiului ,, In virtutea Statutului, presedintele si nu altcineva,  reprezinta, legal, la negocieri, sindicatul “, ca, ea insasi se situeaza in afara cadrului democratic, intrebandu-ne de drept si de fapt, care e mandatul ei, cel incredintat de catre filialele care nu respecta deciziile adoptate, ori MANDATUL MAJORITATII!
Facem apel la domnul presedinte - al Sindicatului, desigur - sa participe cu membrii desemnati de catre Comitetul Director, si sa respecte mandatul primit, deasemeni sa nu uite ca mandatul este dat pentru reprezentarea noastra, a fostilor militari si nu cum se exprima domnia sa  ,,totodata pe aliatii nostrii”.
Dumnezeu sa dea  tuturor,  gandul cel bun!