30 ianuarie 2013

PRELUARI DE LA CAMARAZI

 

ARGUMENT

Ca unul care a aderat la ideea înfiinţării unui Sindicat al Militarilor încă de la început (august 2009), dar şi ca Preşedinte fondator al Filialei din Craiova, o filiala „mare ca stat” prin tot ce a făcut şi face pentru apărarea drepturilor membrilor săi, mă raliez întrutotul acţiunilor celorlalte filiale din ţară, care susţin dialogul cu actuala putere aşa cum Dl.Gl.Prof. PETRIŞOR MANDU solicită prin Comunicatul nr. 81 din 27.01.2013.
Motivaţiile pentru care susţin această iniţiativă de dialog cu Guvernul României sunt următoarele:
1.    Filialele SCMD în marea lor majoritate au susţinut alianţa USL încă de la înfiinţarea ei, văzând în această construcţie politică „singura soluţie” prin care ţara se poate redresa şi odată cu ţara şi relaţiile interumane care au fost profund alterate.
2.    Angajamentul Filialelor SCMD faţă de USL nu a fost unul declarativ, ci unul efectiv de implicare în acţiuni electorale concrete, fapt consemnat şi în conţinutul unor ACORDURI DE COLABORARE.
3.    Dacă dialogul cu USL a început încă de când această forţă politică se afla în opoziţie, el trebuie continuat, dezvoltat şi amplificat cu mult mai mult acum când aceasta se află la putere şi are un cuvânt de spus.
4.    Pentru a promova, susţine şi punerea în practică a proiectelor pe care SCMD (prin filialele din teritoriu şi Bucureşti), le-a negociat cu USL, în primul rând pentru rezolvarea urgenta a fărădelegilor săvârşite de care GUVERNELE BĂSESCU - BOC în domeniul pensiilor militare.
5.    Pentru ca organizaţia noastră să se afirme ca o organizaţie credibilă, care luptă pentru democraţie, pentru drepturile omului şi a libertăţilor democratice şi nu în ultimul rând ca o organizaţie care militează şi apără interesele naţionale şi statul naţional unitar român ca stat liber şi suveran intr-o Europă unită. Să devenim cu adevărat un partener serios de dialog cu Guvernul şi Instituţiile statului, care prin experienţa membrilor săi, să oferim soluţii viabile şi pertinente pentru problemele de apărare, securitate, siguranţă şi ordine publică.
6.    Pentru a monitoriza în cunoştinţă de cauză activitatea actualei puteri, care oricând poate deveni la fel sau mai ticăloşită decât precedentele. Pentru a preveni abuzurile şi derapajele de la democraţie.
7.    Pentru a-i determina să-şi ţină cuvântul dat şi a-i obliga să priceapă că: „dacă ei nu ne vor, noi îi vrem” .
Dragi camarazi lupta noastră odată declanşată nu vizează numai drepturile noastre şi ale familiilor noastre, ci un cadru mult mai larg şi mai complex care se cheamă democraţie, libertăţi democratice, stat de drept, ţară şi popor, idealuri pentru care am jurat şi pe care suntem datori să le apărăm. Întrebarea este cum? Răspunsul la acesta întrebare ne va aduce SOLUŢIA la problemele care ne frământă şi care uneori ne dezbină.
Un lucru însă, este cert, pentru prima oară istoria modernă forţele din SISTEMUL DE APĂRARE, SIGURANŢĂ şi ORDINE PUBLICĂ, s-au unit într-o ORGANIZAŢIE, menită a-şi spune cuvântul într-o DEMOCRAŢIE fragilă confundată adesea cu o AFACERE DE FAMILIE” şi într-o ţară care tinde să-şi piardă identitatea şi ale unui popor care se zbate între SĂRĂCIE, MINCIUNĂ şi BEJENIE.
Meditaţi dragi camarazi dacă se merită sau nu să fim UNIŢI în SPIRIT, CUGET şi SIMŢIRI şi dacă MAI AVEM UN CUVÂNT DE SPUS.
FILIALA SCMD CRAIOVA face un APEL către toate filialele SCMD din ţară care au încheiate ACORDURI DE COLABORARE cu USL sau care au sprijinit aceasta formaţiune în campania electorală, să-şi desemneze 1 la 2 reprezentanţi care să participe la dialogul organizat la COMISIA DE APĂRARE din SENATUL ROMÂNIEI, la o dată care va fi anunţată ulterior (săptămâna 04 - 10.02.2013).
-       iniţiativa acestei întâlniri la care vor fi invitaţi şi miniştrii M.Ap.N. şi M.I., aparţine Filialelor Craiova, Braşov, Buzău, Râmnicu Sărat, Timişoara şi Slatina şi a fost comunicată şi d-lui Gl. Corneliu DOBRIŢOIU, care a fost de acord.
-       în scopul bunei organizări, vă rugăm ca până pe data de 02.02.2013, filialele interesate să comunice numele persoanelor delegate, seria şi numărul B.I./C.I., la secretariatul Filialei Craiova (e-mail: filialascmddolj@yahoo.com).
-       acţiunea se doreşte a fi o continuare a iniţiativei Filialei Craiova de a sprijini USL şi a dialoga concret cu reprezentanţii acestei formaţiuni în scopul ÎNDEPLINIRII ANGAJAMENTELOR ASUMATE faţă de CATEGORIA SOCIO-PROFESIONALĂ A MILITARILOR.
-       doamna Senator Cristiana ANGHEL (membră de onoare a Filialei SCMD Craiova), va adresa în PARLAMENT o INTERPELARE adresată domnului prim ministru Victor PONTA cu referire la:
o   Adoptarea în guvern a OG referitoare la revenirea la normal a pensiilor diminuate
o   Stadiul şi calendarul adoptării în PARLAMENT a LEGII PENSIILOR MILITARE DE STAT


Cu preţuire şi respect,
Un necunoscut ca mulţi alţii
Colonel (r) Ioan Mişu NAON

 

 

In atentia tuturor membrilor din conducerea centrala a SCMD, Comitet director si nu in cele din urma a tuturor filialelor SCMD din tara



Stimati colegi,
Urmare a solicitarii transmise prin nota nr.51 din 22.01.2013 privind situatia cu membrii de sindicat, platitori de cotizatie si scosi din evidenta la 31.01.2013 va informez ca am identificat o stare generala de nemultumire vis a vis de prestatia conducerii Sindicatului in relatia cu puterea politica instaurata din luna mai 2012 si reconfirmata la alegerile parlamentare din decembrie 2012, in ce priveste soarta celor doua OUG. Tot ce am obtinut au fost numeroasele promisiuni si minciuni obtinute in urma unui management defectuos sau lipsei de transparenta in gestionarea acestei situatii. Daca una dintre OUG referitoare la modificarea legii pensiilor este oarecum dificil de abordat, nu intelegem de ce nu am solicitat insistent rezolvarea, in prima instanta, problemei cumului pensiei cu salariul care nu presupune niciun efort financiar si nici aprobari speciale ale FMI – care, dealtfel, nu are nici o implicatie in problema pensiilor militare, doar ca este folosit ca scuza sau motiv de amanari repatate din partea primului ministru.
Avand in vedere aceasta situatie precum si tacerea inexplicabila a presedintelui SCMD si adjunctilor care nu mai sunt activi si vocali in sustinerea drepturilor care ni s-au furat, tocmai acum cand se dezbate bugetul tarii, precum si acceptarea continua a tergiversarilor si amanarilor nemotivate pentru luarea unei decizii de catre primul ministru, genereaza tot mai multa neincredere si, mai mult, suspiciunea de “santaj acceptat” de catre conducerea centrala a SCMD.
Obesrv ca tot mai multi membrii de sindicat si chiar filiale considera ca jocul dea “alba neagra“ practicat de guvernul USL trebuie sa inceteze deoarece a atins apogeul si, ca urmare, doresc un raspuns transant si urgent din partea ministrului apararii si primului ministru privind soarta pensiilor micsorate. In functie de acest raspuns majoritatea dintre membrii de sindicat ai filialei noastre vor decide ramanerea lor, in continuare, ca membri de sindicat, platitori de cotizatie. Dupa cum a evoluat si evolueaza situatia, apreciez ca este posibil ca, la "apelul" pentru identificarea membrilor de sindicat platitori de cotizatie, sa raspunda un numar insuficient de militari rezervisti pentru a face functionala filiala noastra. Din aceste considerente apreciez ca este urgent si necesar revitalizarea activitatii sindicale, "re-aprinderea motoarelor" actiunii sindicale luand toate formele de lupta sindicala, inclusiv actiuni de protest in strada. Starea de latenta a SCMD manifestata din luna mai 2012 (dupa alegerile locale) coroborata cu confuzia generata de primul ministru care a inceput sa devina penibil in a asigura sau promite, celor afectati de reducerea pensiei, rezolvarea situatiei afirmand ca a discutat cu “Mircea Dusa” iar mai nou va discuta cu FMI la sfarsitul primaverii 2013” sau la “pastele cailor”, genereaza o tot mai mare neincredere ca acest gen de management a activitatii sindicale in urma caruia s-a obtinut, in afara de promisiuni desarte, prea putin in comparatie cu ce s-a dorit. Acest lucru nu mai poate continua in acest mod si, de aceea, trebuie coagulate toate eforturile filialelor pentru identificarea solutiilor si masurilor cele mai viabile si aplicabile imediat.
Nu in ultimul rand doresc sa scot in evidenta faptul ca, nou ministrul apararii dl. Mircea Dusa, declara ca a prevazut in Bugetul MAN  sumele respective insa stim bine ca este, fie numai propaganda cu scopul de a linisti oamenii fie a trecut la etapa de a ne familiariza cu ideea “existentei si vizitele extraterestrilor”. Stim bine ca auditul desfasurat la Casa de pensii sectoriala a MApN a scos in evident numeroase abuzuri si falsuri prin care s-au marit pensile, cel putin la Bucuresti si Ilfov. Aceste pensii sunt platite in continuare in timp ce, aplicarea retroactiva, contrar prevederilor Constitutiei, a unei legi a pensiilor controversata, ne mentine la multi pensile reduse.
Avand in vedere aceste considerente propunem:
1. Convocarea in regim de urgenta a Consiliului National al Reprezentantilor pentru a stabili Strategia de actiune imediata. Pana atunci etse absolute necesar organizarea unei intâlniri de urgenta a conducerii S.C.M.D. şi a reprezentantilor regionali cu ministrul Apararii Naţionale pentru a cunoaşte exact poziţia acestuia în problema pensionarilor militari,
2. Solicitarea şi întalnirea cu premierul Victor Ponta (tot în regim de urgenţă) a delegaţiei prezentate mai sus alături de ministrul Apărării în urma careia să se emita un comunicat cu termenele exacte de rezolvare a promisiunilor avansate încă de anul trecut. Nu trebuie sa mai acceptam promisiunea rezolvarii acestei situatii prin elaborarea Legii speciale sau ocupationale pentru ca aceasta va fi ingropata” in acest an si dezgropata, probabil, la anul cu ocazia alegerilor prezidentiale si pentru Parlamentul Europei.
3. Intocmirea si publicarea unui plan de masuri pe termen scurt si mediu privind actiunile SCMD ca reactie la nerespectarea prevederilor discutate în urma întâlnirii cu prim-ministrul Ponta şi a acordurilor, protocoalelor si Dumnezeu mai stie de planur de colaborare ori alte documente s-au mai intocmit cu USL. Cred ca suntem destul de curajosi si vocali chiar si pentru “manifestari spontane” de protest in Piata Universitatii asa cum au facut civilii anul trecut,
4. Dimensionarea ori construirea bugetului/2013 al SCMD astfel ca principalul efort financiar  sa fie indreptat catre organizarea tuturor formelor de protest inclusiv desfasurarea unor manifestatii de protest in strada (greve nu avem cum) de  atentionare a guvernului si a primului ministru in special asupra jocului periculos cu aliatii electorali,
5. In sensul celor mentionate la punctul nr.4, stoparea imediata a cheltuielilor destinate avocatilor si caselor de avocatura care nu au facut mai nimic in sprijinul demersurilor noastre, si a altor cheltuieli de salarizre ori diminiarea acestora pentru a asigura resursa financiara aducerii la Bucuresti a tuturor filialelor din tara .
6. Obtinerea aprobarilor pentru desfasurarea actiunilor de protest din timp si organizarea acestor actiuni nu cu scopuld e a inlatura un guvern ci cu scopul de a trezi guvernul si pe premier la realitatea problemelor noastre si indeplinirea promisiunilor.
In concluzie, atragem atentia ca liderul PSD si sef al Guvernului joaca un joc periculos si duplicitar atat timp cat a fost in stare sa faca pact cu ‘diavolul” de la Cotroceni si cu tradatorul Oprea de la UNPR,  fost PSD.
Avand in vedere ca situatia sociala din tara este ametita de promisiuni si scandaluri legate de fosta guvernare este tot mai clar ca asteptarea sau amanarea oricarui tip de reactie sau actiune va fi in defavoarea intereselor noastre iar dupa aprobarea bugetului va prea tarziu pentru a mai face ceva. De aceea este necasar sa tinem “motoarele la cald” si catarea pe guvern si mai ales pe primul ministru care, dupa parerea mea ne considera prosti si nu suficienti de multi ori pierderi colaterale ale societatii, ca sa fim o amenintare.
In incheiere doresc sa mentionez acest document a fost agreat, pana in acest moment, de catre filialele din Zona de Nord Est astfel: Campulung Moldovenesc, Suceava, Iasi, Radauti, Falticeni. Nu doresc si nici nu mai este timp de drepturi la replica si nici infierari ale initiativei noastre din partea detinatorilor adevarului absolut. Suntem destul de maturi sa ne mai ascundem dupa vorbe frumoase sau sa ne facem ca nu vedem ceea ce este evident.
In speranta ca si alte filial ala SCMD vor agreea aceasta initiative va adresez rugamintea de a transmite conducerii contrale a SCMD aplicarea de urgenta a masurilor mentionate in acest document, amendate sau completate cu alte masuri pe care le considerate necesare.
Cu stima,
Col(r)Marian DUMITRESCU
Presedinte, Filiala Campulung Moldovenesc